Nieuws
publicatiedatum: 25-10-2019

Help ik heb een speeddate (snelle sollicitatiegesprek)

Tips om voor te bereiden op een Speeddate.

Yes, je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek of een speeddate! Maar hoe bereid je jezelf voor? Lees hieronder de tips!

Bij een speeddate zijn er vaak meerdere potentiele nieuwe werknemers aanwezig. Een gesprek duurt tussen de 5 en 15 minuten, dus je moet kort en krachtig zijn. Vaak is er bij een 2e ronde het ‘echte’ sollicitatiegesprek. Dit vindt plaats met de kandidaten die de 1e ronde goed hebben gedaan en dus uitgenodigd worden voor een 2e gesprek. Doordat tijdens een speeddate vaak dezelfde vragen worden gesteld als bij een normaal sollicitatiegesprek, maar je minder tijd krijgt, is het belangrijk jezelf goed voor te bereiden.

Hier een paar tips:

  • Wat voor een bedrijf is het? Wat is de bedrijfscultuur? Verdiep je hierin en laat merken dat je kennis hebt van het bedrijf!
  • Wat zoek je in een baan en waarom? Oefen dat je hierop kan antwoorden in 30 seconden.
  • Waarom zouden ze jou moeten aannemen? Wat is toegevoegde waarde? Wees kort en krachtig en beantwoord ook dit in enkele seconden.
  • Doe zelfonderzoek en bedenk wat je sterke punten en zwakke punten zijn. Je zwakke punten benoem je kort, maar voor je sterke punten mag je tijd voor uittrekken om deze te benadrukken.
  • Tijd gaat snel! Dus wees kort en wees eerlijk. Denk niet te lang na over je antwoord.
  • “Waarom wil je weg bij je huidige werkgever?” Mocht je deze vraag krijgen wees er dan op bewust dat je de huidige werkgever niet afkraakt. Wees eerlijk, maar houdt ook dit kort.
  • Wees jezelf en open. Tijdens een speeddate wordt er meer gekeken naar een “klik” dan naar je “perfecte” antwoorden! Succes!

Heb je nog nooit een speeddate gehad, maar wil je wel de uitdaging aangaan? Schrijf je in op www.uitzendkrachten.nl en vind je nieuwe baan!