Nieuws
publicatiedatum: 17-12-2019

5 ongebruikelijke sollicitatievragen en de antwoorden!

Yes! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor je droombaan. Je bereidt je goed voor, je bent goed gekleed. Je bent ready! Maar dan komen de meest vreemde vragen.... Geen angst! Hier zijn een paar voorbeelden van die rare vragen en wat je het beste kunt antwoorden!

  1. “Zou je liever vechten met 1 eend die zo groot is als een paard, of 100 paarden die zo groot zijn als een eend?” Geef niet als antwoord dat je bang bent voor eenden! Het beste kan je zeggen dat je liever tegen de ene vreemde eend vecht, dan tegen 100 vreemde paarden. Je kan je namelijk beter concentreren op 1 vijand dan op 100.
  2. “Wat zou de naam van jouw debuutalbum zijn?” Gebruik humor en wees creatief. Maar geef antwoord! Zeg niet iets saais als: ik kan eigenlijk niet zingen... want daar gaat het niet om.
  3. “Als je een merk zou zijn, wat zou dan jouw slogan zijn?” Kies voor een leuke, korte en krachtige slogan. Denk aan “Just do it” (Nike), “Quality never goes out of style” (Levi’s) of “Make the most of now” (Vodafone). Laat zien wie je bent en ook hier zijn geen standaard antwoorden voor. Wees creatief!
  4. “Wat voor boom zou je zijn?”  Zeg geen treurwilg! Verder is alles eigenlijk wel goed.
  5. “Als je een nummer zou moeten kiezen dat elke keer zou afspelen als je een kamer in zou lopen, welk nummer zou dat dan zijn?” Hier wordt weer een beroep op je creativiteit gedaan. Denk aan een leuk nummer voor winnaars zoals “Queen - We Will Rock You” en “Survivor - Eye Of The Tiger”. Of een goede klassieker zoals “Imagine - John Lennon”. Werk je bij een hip en jong bedrijf, dan kan je ook gewoon een lekker lied kiezen uit de top 40!

Word gevonden! Schrijf je nu in.