Nieuws
publicatiedatum: 09-09-2019

De positieve kanten van Jobhoppen!

Heb jij een waslijst aan banen op je CV? Maak je daar maar geen zorgen over! Het hebben van een vast contract komt steeds minder vaak voor en hierdoor is het noodzakelijk om regelmatig een nieuwe baan te zoeken. Ook het negatieve stigma dat een jobhopper onbetrouwbaar zou zijn, behoort tot de verleden tijd. Er zitten zelfs voordelen aan Jobhoppen!

De golf aan werknemers welke nu de arbeidsmarkt betreden zijn de millennials. Millennials zijn leergierig en willen doorgroeien. Deze groep verschilt daarmee met de groepen voor hun, welke geloofden dat als je maar lang genoeg blijft hangen bij één werkgever, deze je uiteindelijk zal belonen met promotie en een goed pensioen. Echter de praktijk wijst wat anders uit: Werknemers die langer dan twee jaar bij dezelfde werkgever blijven verdienen relatief gezien over hun hele werkende leven 50% minder dan jobhoppers!  Dit alleen is al de moeite waard om elke 3 tot 4 jaar te kijken naar een andere baan. 

Doordat je regelmatig van banen switch krijg je er een vaardigheid bij: je leert steeds buiten je comfortzone te stappen. Je bent iemand die in een korte tijd leert een goede bijdrage te leveren bij je bedrijf, voordat je weer naar de volgende baan gaat. Je bent een uitblinker!
En na 3 jaar heb je alles gezien en geleert wat je kunt leren. Hier zijn natuurlijk uitzonderingen op, denk aan de academische wereld, maar over het algemeen heb je alles na 3 jaar wel gezien.  Uit recente onderzoeken blijkt dat werknemers die op dezelfde baan blijven hangen minder snel leren en ook minder bij het werk betrokken zijn. Dit zijn mensen die uiteindelijk ook minder presteren. Juist de personen die op een banenjacht zijn, blijken zichzelf het meest nuttig te maken. Daarnaast als je niet de vaardigheid bezit, om een nieuwe baan te kunnen vinden, ben en blijf je afhankelijk van je werkgever. Net als de mensen in de jaren ‘50. 

Werkgevers beginnen ook de zin van jobhoppers in te zien. Het kost wel geld om nieuwe werknemers elke keer opnieuw te trainen en in te werken. Echter is het op lange termijn voor je bedrijf ook het beste dat je hoog presterende jobhoppers in dienst hebt genomen, die weliswaar gekomen en gegaan zijn, maar door hun leergierige mentaliteit en druk om te presteren, je bedrijf hebben laten groeien!

 Voor de jobhoppers zeggen we dit: neem het heft in eigen handen en manage je eigen carrière. Schrijf je HIER in op onze website en neem de volgende stap in je carrière!