Nieuws
publicatiedatum: 18-08-2019

Dezelfde cao-regels alle uitzendkrachten

Dezelfde cao-regels voor alle uitzendkrachten
Alle uitzendkrachten in Nederland gaan per 30 december 2019 vallen onder dezelfde cao-voorwaarden.

Momenteel zijn er twee grote cao’s, de ABU- en de NBBU-cao, maar deze worden gelijkgetrokken. Hierdoor hebben uitzendkrachten met één pakket aan arbeidsvoorwaarden te maken. Voordeel hiervan is dat uitzendkrachten niet iedere keer met een met kortlopende contract bij dezelfde opdrachtgever worden afgescheept. 
Uitzendkrachten hebben pas na 78 weken recht op loondoorbetaling als de opdrachtgever geen werk voor hen heeft. Voorbeeld van de nieuwe cao: de periode van 78 weken begint niet opnieuw wanneer de uitzendkracht aan de slag gaat bij dezelfde opdrachtgever, maar via een ander uitzendbureau.  

Daarnaast volgt er ook een einde aan opvolgende dag- of weekcontracten.  Elke opvolgend contract moet een minimale duur van 4 weken hebben, als het gaat om dezelfde opdrachtgever.   Hierdoor bouwen uitzendkrachten sneller rechten op. 

Ook zal er in de nieuwe cao’s-verbeteringen zijn met betrekking tot de inlenersbeloning. Denk aan toeslagen voor fysiek zwaar werk en vergoeding van reisuren als deze ook worden betaald door de opdrachtgever aan werknemers in dienst. 

Tenslotte is er in de nieuwe cao’s voor uitzendkrachten meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid.

Wat de vakbonden de laatste jaren hebben laten liggen zijn correcte looneisen. Bepaal zelf wat je wil verdienen door dit aan te geven op onze site!

Klik HIER om je aan te melden.