Nieuws
publicatiedatum: 02-09-2019

Misbruik concurrentiebeding

Concurrentiebeding zorgt voor behoud mensen in krappe arbeidsmarkt. 

Er is een nieuwe trend gaande op de arbeidsmarkt. De arbeidsjuristen van DAS en Stichting Achmea Rechtsbijstand bevestigen dat er steeds vaker door bedrijven gewezen wordt op het concurrentiebeding. Niet om oneerlijke concurrentie tegen te gaan – waar het eigenlijk voor bedoeld is - maar om personeel bij zicht te houden. 

Een concurrentiebeding is een beding in de arbeidsovereenkomst welke de werknemer verbiedt om soortgelijke werkzaamheden uit te voeren bij een ander bedrijf, wanneer hij of zij zijn baan opzegt. In het algemeen is dit om te voorkomen dat de vetrekkende werknemer klanten meeneemt naar een nieuw bedrijf of belangrijke bedrijfsgeheimen deelt.  

Echter door de krappe arbeidsmarkt hebben werkgevers echt moeite om goed personeel te vinden en te houden. Door de werknemers te wijzen op het concurrentiebeding wordt de drempel verhoogt om ergens anders te gaan solliciteren. Vanwege de krappe arbeidsmarkt maakt een werknemer tegenwoordig sneller de switch naar een andere werkgever, doordat een nieuwe werkgever bijvoorbeeld een beter salaris betaald, betere arbeidsvoorwaarden heeft of simpelweg dichter aan huis is. Deze luxe heeft de werknemer. Schrijf je nu HIER in.

Helaas leidt dit dus tot conflicten doordat werkgevers wijzen naar het concurrentiebeding. Dit is dit niet een goede trend. Juristen pleiten er daarom voor dat concurrentiebedingen alleen nog opgenomen mogen worden als daar een verplichte financiële vergoeding tegenover staat wanneer de werknemer ontslag neemt.  Het kost nu de werkgever namelijk niets om zo’n beding op te laten nemen, maar wanneer er een compensatie tegenover staat, zal dit mogelijk minder snel toegepast worden. In 23 van de 28 EU-landen bestaat al zo'n verplichte vergoeding na vertrek, variërend van 15 tot 100 % van het loon. 

Niet veel werknemers weten dat er een dergelijk beding bestaat. Door goed je arbeidsovereenkomst door te nemen, het liefst voordat je deze tekent, kan dit verassingen voorkomen, mocht je in toekomst willen wisselen van baan. 

Jobhoppen is goed.