Nieuws
publicatiedatum: 08-07-2019

Onjuist CV rechtvaardigt ontslag op staande voet

Onjuist CV rechtvaardigt ontslag op staande voet. 


Tijdens het sollicitatieproces is het belangrijk om een goed CV te overleggen. Hierbij kan men de drang hebben om bepaalde feiten te verfraaien. Niet doen!

Het gerechtshof oordeelde onlangs dat dit niet is toegestaan en dit ontslag op staande voet als gevolg kan hebben. 
Het verfraaien van belangrijke feiten zoals werkervaring, afgeronde opleidingen en referenties om een baan te krijgen is de reden waarom onlangs een werknemer is ontslagen. In deze casus had de werknemer doen voorkomen dat hij zijn opleiding had afgerond, terwijl hij in werkelijkheid slechts 1 jaar van de opleiding had gedaan. Ook had hij zijn ervaring verfraaid, in plaats van de gevraagde 4 jaar ervaring had hij slechts 2 jaar ervaring. Ten slotte bleek ook de opgegeven referenties niet te kloppen. 
De werknemer had een jaar contract bij de werkgever, maar door herhaaldelijk ziektemeldingen van deze werknemer besloot de werkgever onderzoek te doen.  De werkgever dacht namelijk dat deze werknemer mogelijk ook ergens anders aan het werk was. De waarheid was anders: de werknemer was niet competent genoeg om de functie uit te voeren. Nadat de werkgever achter deze feiten kwam, werd de werknemer op staande voet ontslagen. 
De werknemer was hier niet mee eens en ging hiermee naar de rechter. Hij was van mening dat tijdens de sollicitatieprocedure het bleek dat het belang van de opleiding en ervaring niet zo groot was. 
De zaak belandt uiteindelijk bij het gerechtshof. Het hof echter is van mening dat een cv een kerndocument is waarvan een werkgever in goed vertrouwen mag aannemen dat de informatie die erin staat juist is. Ook was het belang van de gestelde eisen terug te vinden in de vacature voor die functie.

Het besluit van het hof: het ontslag op staande voet is rechtvaardig.