Nieuws
publicatiedatum: 01-05-2018

Salariseis nieuwe job

Onderhandelen voor een leuke nieuwe job: Wat voor salaris ga je vragen?
Simpelweg een “€ x” salaris vragen kan natuurlijk, maar beter is het om dit salaris goed te onderbouwen.

Een goede onderbouwing geeft je vertrouwen in de gemaakte salariseis, zodat je sterker staat in je onderhandelingen.

  1. Begin met de basis en dat doe je door te kijken naar de loontabellen voor jouw functie, functiejaren, ervaringsjaren en opleidingen.
  2. Wat zijn de toekomstig geplande CAO verhogingen?
  3. Wat verdienen je concurrenten / collega’s en wat is je huidige salaris?
  4. Bepaal de vraag en aanbod van jouw functie in jouw regio. Dit doe je door de vacatures door te nemen. Waar de vraag hoog is, stijgen de salarissen.
  5. Is de sector waar je wil werken groeiend/winstgevend? Winstgevende sectoren kunnen simpelweg meer betalen als er een tekort is aan arbeidskrachten. Ook zijn er sectoren waar bepaalde risico’s groter zijn en er dus meer loon betaald wordt, bijvoorbeeld in de offshore of het leger.
  6. Ben je representatief en vraagt je functie dat? Denk bijvoorbeeld aan een verkoopmedewerker in een exclusieve modewinkel. (of een goede conditie hebben als sportinstructeur of een vlotte babbel in de horeca)
  7. Welke extra toegevoegde waarde heb je? Denk aan specialistische opleidingen en of diploma’s, talen die je spreekt of kunt lezen.
  8. Welke secondaire arbeidsvoorwaarden zijn er of verwacht je bij je loon-eis?

Wij zijn meer dan een uitzendbureau! Op ons platform kun je namelijk zelf aangeven wat je wilt gaan verdienen voor jouw werk. Je bepaalt dus zelf wat je werk waard is. Vul hier gratis je gegevens in en wordt snel gevonden door de leukste werkgevers op basis van jouw gebruikte vaktermen.

Klik HIER om je aan te melden.