Nieuws
publicatiedatum: 01-10-2019

Tijdens werktijd solliciteren naar een ander baan

Uit recent onderzoek blijkt dat we een nieuwe baan zoeken het liefst tijdens ons huidige baan! Dit verbaast ons eigenlijk niets. Je bent uitgekeken op je huidige baan en je zoekt wat nieuws...
De meeste cv’s worden maandag tussen 11.00 en 14.00 uur opgestuurd naar uitzendbureaus – terwijl dan de meesten op hun werk zitten! Dus ja, we solliciteren het liefst in de tijd van de baas. Hoewel de meeste sollicitaties ‘s ochtends worden opgestuurd, wordt 82% van alle sollicitaties tussen 10.00 en 18.00 op werkdagen verzonden!  
Een deel van deze sollicitaties worden gedaan in het weekend. De minste cv’s worden verstuurd op de zondagen. Na het weekend en meestal op dinsdag, woensdag en donderdag worden de meeste CV’s geplaatst en op vacatures gesolliciteerd.
De meeste sollicitaties worden gedaan via de smartphone. Niet iedereen heeft zijn CV klaarstaan op zijn mobiel maar met een paar stappen kun je wel zo een CV genereren. Tegenwoordig gaat alles via de mobiel, dus waarom zou solliciteren anders zijn?
Hier is ook voor werkgevers wat winst op te behalen – door te investeren in een mooi en functionele mobiele pagina, maak je het makkelijker voor toekomstige werknemers om te solliciteren. 
Hoewel je op je werk eigenlijk gewoon met werk bezig zou moeten zijn is, er niet veel te doen om het solliciteren onder werktijd tegen te gaan. Je kan immers tegenwoordig men moeilijk verbieden hun smartphone te gebruiken. Sommige functies vragen er zelfs om gebruik van een mobiel. Daarnaast moet je het als werkgever ook niet willen dat je op deze manier je werknemers “dwingt” om bij je te blijven werken. Dit kan veel beter door bijvoorbeeld betere arbeidsvoorwaarden en mooie doorgroeimogelijkheden aan te bieden. 
Ook deze periode wordt vaak gezien als een nieuwe start – men is terug van vakantie en wil dan graag wat nieuws. Hetzelfde geldt trouwens ook voor januari. Door alle Nieuwjaar voornemens, zie je ook dan een stijging in de sollicitaties. 
Kun je je op je werk maar moeilijk motiveren en zoek je wat nieuws? Meld je dan HIER aan!